MAIS AFVAL

We hebben een veganistisch, biologisch afbreekbaar en organisch materiaal dat zorgt voor een comfortabele, milieuvriendelijke vriendelijk alternatief voor leer. Het maïsafvalmateriaal slaagt in een van de belangrijkste kwaliteitsnormen.


Het is onderworpen aan buigingstests en het is bewezen duurzamer te zijn dan dierlijk leer.

Het bovenmateriaal van onze CLASSIC jaren 70 kicks, OUDE jaren 80 laarzen, RETRO jaren 90 sneakers, Roland V.5 en RETRO Kids collecties zijn gemaakt met 47% maïs afval.

BAMBOO

Bamboe is een snelgroeiend, hernieuwbaar materiaal waarvoor geen chemicaliën of pesticiden nodig zijn en het kan over de hele wereld worden gekweekt.


Voordelen van bamboe als duurzaam materiaal:
· Duurzame grondstof
· Snelle groei
· Geen chemische bestrijdingsmiddelen of meststoffen nodig
· Mogelijkheid om overal te groeien

ORGANISCH KATOEN

Conventioneel katoen is genetisch gemodificeerd. Het is ontwikkeld om bestand te zijn tegen glyfosaat, een gebruikt pesticide om wilde planten en ongedierte te elimineren. Het is geclassificeerd door de WHO als “waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen”, degradeert ecosystemen en vervuilt het milieu.

Milieuvriendelijk gebruik van pesticiden in katoen monoculturen kunnen allerlei soorten schade aan habitats, flora en fauna. Bovendien omvat het planten van conventioneel katoen ook: de bodem vervuilen met fosfaten, de bodem doden natuurlijk vermogen om een ​​grote verscheidenheid aan planten te huisvesten en onbruikbaar maken voor andere gewassen.

Biologisch katoen wordt geteeld zonder pesticiden teeltnormen, insecten bestrijden met natuurlijke
insectenwerende middelen, het toepassen van vruchtwisselingstechnieken en natuurlijk zaad als basis gebruiken. Kleine lokale economieën worden ook ondersteund, wat helpt boeren om een ​​duurzamer leven te leiden.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping